Варна загуби видната художничка и общественик Маргарита Войнова, съобщава Петел.бг.Ето какво написаха

...
Варна загуби видната художничка и общественик Маргарита Войнова, съобщава Петел.бг.Ето какво написаха
Коментари Харесай

Тъга! Почина видна художничка

Варна загуби видната художничка и държавник Маргарита Войнова, оповестява Петел.бг.

Ето какво написаха по този противен мотив на страницата на Градска художествена изложба във фейсбук:
-->
" С горест научихме, че ни е напуснала Маргарита Войнова - варненска художничка с ослепителен почерк и другар на Градската художествена изложба - Варна. За нас остана щастието, че я познавахме като човек и като създател, чието изкуство има самобитна изразност със гласовит и чист нюанс и композиционни решения, повлияни от фолклора на разнообразни култури.

Тъжим за това, че се разделяме физически с Марги, само че носим утехата от нейното художествено наличие, оставащо вечно с нас.

Маргарита Войнова е родена на 11.08.1952 година във Варна. Учи в ателието на своя брат - огромния български художник проф. Стоимен Стоилов. Работи в региона на живописта, акварела, рисунката, керамиката, стъклописа, стенописа и художествения текстил. Има осъществени десетки монументални стъклописи, фрески, театрални декори и тъкан текстил в хотели и публични здания по българското Черноморие.

През 2006 година издава първият си разказ „ Алсарио ”. През 2008 година написва книжовен сюжет по претекстове от романа. Автор е на есета и разкази. Членува в Творческият фонд на СБХ и в Сдружение на художниците - Варна.

Творби на Маргарита Войнова участват в десетки частни сбирки на изобразителното и приложно изкуство в Австрия, Съединени американски щати, Швейцария, Финландия,Франция, Германия, Норвегия, Гърция, Турция, Русия, Австралия и други

Светъл път към вечността!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР